top of page

Myobrace detaliau

Kas sukelia ortodontines problemas?

Nuolatiniai dantys dygsta 6-10 metų vaikams. Šiame periode dantys grūdasi ir vyksta žandikaulių poslinkiai.

Įpročiai, tokie, kaip kvėpavimas per burną, netaisyklinga lūpų ir liežuvio funkcija (vadinami daugiafunkciniai žalingi įpročiai), yra pagrindinės netaisyklingo žandikaulių vystymosi ir dantų susigrūdimo priežastys. Tyrimai rodo, kad šios problemos tęsiasi ir esant nuolatiniam sąkandžiui bei reikalauja kompleksinio ortodontinio gydymo. Breketai ir dantų rovimas neišsprendžia šių problemų, todėl gydytoja odontologė Jurgita Kvedaravičienė rekomenduoja – geriausia pradėti gydymą, kai tik jos pradeda ryškėti.

Žalingi įpročiai lengviau pašalinami, kai vaikas auga. O kai tai vyksta, prasideda natūralus augimas kartu su taisyklingai besivystančiu sąkandžiu.

Ar ortodontinis gydymas su breketais yra vienintelis pasirinkimas?

Nuo 1989m. Myofunctional Research Co. (MRC) kompanija kūrė ir tobulino prietaisus, kurie augančiam ir turinčiam ortodontinių problemų vaikui yra efektyvesnis pasirinkimas. Prietaisai sukurti ne tik tiesinti dantis, bet ir šalinti priežastis, kurios sukelia dantų susigrūdimą. Šie prietaisai koreguoja žalingus įpročius, tokius kaip kvėpavimas per burną, liežuvio stūmimas tarp dantų ir netaisyklingas rijimo būdas.

Priešingai nei tradicinės ortodontijos, MRC pagrindinis tikslas yra natūraliai ištiesinti dantis visam gyvenimui – dažnai nenaudojant breketų ir fiksatorių. Susigrūdusių dantų priežasties pašalinimas pagerina ir bendrą sveikatą, išnaudojant visą vaiko genetinį potencialą.

Myobrace yra kelių fazių prietaisų sistema, sukurta žalingų įpročių korekcijai, tuo pačiu keičiant viršutinio ir apatinio žandikaulių vystymąsi. Galima korekcija tiek esant pienininiam, tiek mišriam, tiek nuolatiniam sąkandžiui. Prietaisai koreguoja žalingus burnos įpročius, kurie yra susigrūdimo priežastis, ir taip pat su nedidele jėga plečia viršutinį žandikaulį bei sustato dantis į natūralią poziciją.

Gydymas

J. Kvedaravičienės teigimu gydymo laikas gali skirtis priklausomai nuo biologinio kiekvieno paciento prisitaikymo. Norint turėti gerus rezultatus Myobrace reikia nešioti 1-2 valandas dienos metu bei nakties miego metu.

Reguliari odontologo priežiūra yra viena iš pagrindinių sėkmingo gydymo ir komplikacijų išvengimo sąlygų.

Gydymo tikslai

  • Lūpos suspaustos visą laiką, išskyrus kalbant ir valgant.

  • Kvėpavimas per nosį, kuris įtakoja viršutinio ir apatinio žandikaulio vystymąsi ir taisyklingą sąkandį.

  • Jokio lūpų aktyvumo rijimo metu, dėka ko taisyklingai augs priekiniai dantys.

  • Geresnis dantų lanko išlyginimas.

  • Geresnis veido vystymasis.

Kviečiame užsukti konsultacijai.

Gydytoja odontologė

Jurgita Kvedaravičienė

bottom of page